Metsähallitus luontopalvelut

Urho Kekkosen kansallispuisto

ASIAKAS: Metsähallitus | luontopalvelut
PALVELUT: Peeäm – Palvelumuotoilu | Design

Tarve

Asiakkaalla oli tarve Saariselän alueen UK-kansallispuiston luontoreittien brändäykseen, reittien tuotteistamiseen ja palvelujen löydettävyyden ja houkuttelevuuden parantamiseen. Tarve oli kansallispuistojen nykyistä parempi, mutta kuitenkin hallittu avaaminen ja tuotteistaminen kansainvälisen matkailun tarpeisiin, jotta kyettäisiin vastamaan paremmin luontomatkailutuotteiden kasvavaan kysyntään.

Mistä ajatus lähti?

Työ käynnistettiin asiakasymmärrystä lisäämällä. Toteutettiin sekä alueen matkailutoimijoiden haastattelu että Saariselän matkailijakuuntelu. Asiakaskuuntelun avulla tarkentuivat palvelusisältöjen tarpeet. Kansallispuiston luonteenomaiset paikallistarinat koottiin koettaviksi lähireitistöjen tuotteistuksessa ja identifioinneissa.

Ratkaisu

Luotiin Kansallispuiston luontoreittien elämyskonsepti palvelupolkuineen, joka auttaa ympäri vuoden asiakkaita löytämään luontopalvelut omaan tarpeeseen sopien. Konseptin sisältöratkaisuiksi työstettiin helpompaan retkeilyyn teemalliset Tunturiin-lähireitit sekä maisemalliset Kairaan-erämaareitit outdoor-henkisille asiakkaille. Luontopalveluiden löydettävyyttä parannettiin alue- ja liikepaikkanäkyvyyttä lisäämällä sekä matkailuyrityksille tuotetuilla viestintäaineistoilla.

PEEÄM - PALVELUMUOTOILU

Muotoile ja jalosta palvelusi myyntikuntoon.Kohdistus


Konseptointi


Kaupallistaminen
Design & Sisältö
Printti
Liikepaikka
Asiakkaan suusta

”Ajatuksen kanssa onnistuimme toteuttamaan hyvin markkina- ja ostajalähtöisen palvelumuotoilutyön, joka auttoi meitä kaupallistamaan omia luontopalveluita helpommin eri asiakkaiden löydettäväksi ja alueen matkailutoimijoiden myyntityötä helpottavaksi. Brand Book auttaa meitä myös sisäisessä markkinoinnissa. Saimme enemmän kuin osasimme odottaa.”

Pirjo Seurujärvi

puistonjohtaja | Metsähallitus Luonnon virkistyskäyttö

TÖITÄMME

Tutustu aikaisempiin töihimme ja aloita
kanssamme uusi projekti.